SENIO -rivitanssi® on rivitanssin ohjaamiseen ja tanssien valintaan perustuva menetelmä ja suuntaus ohjata rivitanssia senioreille. Hidas, spesifi opettamisen tapa ja sopivat rivitanssit saavat seniorin oppimaan tasapainoa ja motoriikkaa. Lisäksi ne parantavat keskittymiskykyä ja muistia, mutta ottavat samalla kuitenkin huomioon seniori-ikäisen liikuntarajoitteet. Ohjaajan on tärkeää nähdä seniorin näkökulma tanssin oppimiseen. Oppimisen tapoja on useita. Hidas eteneminen ja sopivien  kappaleiden valinta helpottavat oppimista. Tutun kappaleen (esimerkiksi suomalaisen) hyräily tanssiessa tuo kivan lisän oppimiseen.

Eri tanssilajeissa korostetaan usein tyyliä (esimerkiksi lattaritansseissa korostetaan lantion käyttöä jne). Rivitanssin rikkaus on liikevalikoiman laajuus, koska tanssitaan niin monipuolisesti erilaisiin kappaleisiin (country, foksi, valssi, tango, cha cha, rumba, salsa, rock, blues, humppa, samba jne). Tärkeämpää seniorille on ehkä löytää  omalle keholle sopiva tyyli, kun itse liikevalikoima on niin suuri. Hankalat liikkeet voidaan korvata helpommilla. Monissa tansseissa helpotettuja liikkeitä sisältäviä videoita kutsutaan variaatioiksi. Useimmat videoiden tanssijoista ovat senioreita.

 

Sivusto on kohdistettu sekä rivitanssiharrastuksen aloittaneille että tanssien kertausta tarvitseville. Tanssilistaan on valittu Suomessa pidettyjä ja tanssittuja tansseja, joita voi esimerkiksi kerrata ennen rivitanssitapahtumaan lähtöä. Tanssit on luokiteltu haastavuuden mukaan, aloittelijan (beginner) tasosta edistyneeseen (advanced) tasoon.

Tämä sivusto on myös väline suomalaisille rivitanssin tekijöille. Koreografi voi halutessaan ottaa meihin yhteyttä. Voimme tehdä hänen tanssistaan videon, jossa hän on pääosassa.

Terveysvideot ovat sivujen toinen painopiste. Ideoita, vinkkejä ja harjoituksia on myös eri liikuntalajeista, joiden avulla voi ylläpitää terveyttään. Fyysisen kunnon kohentuminen tanssin avulla  voi mahdollistaa muunkinlaisen liikunnan.


Tämän tekstin kirjoittivat:
Kirsi-Marja Vinberg, innostaja, kannustaja, autokuski, laukkujen kantaja, kahvinkeittäjä, taukojen järjestäjä, kaiken tarkastaja, koreografi, tanssija, tanssinopettaja, mukana tanssija, varjojen ystävä, kissanhoitaja, mökkiläinen, uuden tanssilavan emäntä, värvääjä, tunnelman ylläpitäjä, mokaaja, ratissa selittäjä, bluetoothin käyttäjä.

Toivo Pudas, videokuvaaja, hyvä kuuntelija, tiskaaja, puuronkeittäjä, omien avainten hukkaaja, monikameramies, lavastaja, eteenpäinpotkija, lukutoukka, kuorolaulaja, stailaaja, tiedonhakija, musiikin keräilijä, makutuomari, videon leikkaaja, mokaaja, kannustaja.