Jokaisesta tanssista löydät lakanan kahdella kielellä, suomeksi ja englanniksi! Tanssilakana saattaa olla useammassa tasokategoriassa. Tanssi voi löytyä sekä aloittelijatasolta että jatkotasolta. Tämä johtuu siitä, että luokittelu on subjektiivista. Koreografi on kirjoittanut lakanan, mutta tanssijasta taso voi tuntua erilaiselta. Kun klikkaat pelkkää Tanssilakanat -otsikkoa, kaikki tanssit tulevat näkyviin.

Joka tanssista löydät lyhytvideoita. Jos haluat huolellisesti kerrata tanssin, katso video otsikolla "Hidas opetus". Jos tanssi on jo tutumpi, voit siirtyä tanssimaan "Tanssi mukana" -videota.

On myös haastavampia tansseja. Jos tanssissa on tägejä (ylimääräinen osa) tai restartteja (uudelleen aloitus kesken tanssin) tai pitkiä erillisiä osia (A,B,C,..), löydät videon, jossa tanssi tanssitaan kokonaan musiikkiin. Myös helpommat tanssit  on  tanssittu musiikkiin. Videon alla olevassa kuvauksessa mainitaan musiikin esittäjä ja kappaleen nimi. Musiikki ei aina ole sama kuin mitä tanssilakanassa mainitaan.

Tanssilakana-aukeamalla on yläreunassa myös "apuvälineitä". Saat aakkosjärjestyksessä olevan termistön käyttöösi. Yleisimmät liikkeet löydät myös termivideosta.

Videoita voit katsoa tietokoneella, tabletilla, älykännykällä tai älytelevisiolla.Seniorilla on mahdollisuus rekisteröityä sivuille. Jos ”oma” ohjaaja on myös rekisteröitynyt sivuille, seniori voi nähdä oman kurssinsa kurssikertatiedot ja tanssitut tanssit. Rekisteröitynyt ohjaaja taas voi nähdä muiden ohjaajien kurssilistoja ja saada vinkkejä omille kursseilleen, löytää uusia tansseja. Tässä linkki rekisteröitymiseen

 

Huom! Ensimmäisenä vuonna uusia tansseja ja videoita saatetaan lisätä kuukausittain, sen jälkeen uudet videot näkyvät syksyisin.

Tässä vaiheessa sivut eivät ole vielä täydelliset tai virheettömät. Joten kirjoita ajatuksiasi, vaikka FB-ryhmään. Siellä voit myös ehdottaa uusia tansseja tai terveysvideoita sivustolle.